Årspris-vindere var måske selv de mest overraskede

Adibus vinder Erhvervsrådets Årspris

Viborg by er et naturligt kraftcenter for kommunens erhvervsliv. Award Show 2018 viste dog, at der rør sig en hel del på erhvervsområdet inden for kommuneskiltet.

Årets iværksætterpris gik således til en Sparkær-virksomhed, årets erhvervsleder kommer fra Bjerringbro, og prisen for bæredygtighed og social ansvarlighed endte i Havredal, et af kommunens mindste bysamfund. Blandt de øvrige nominerede kom kandidaterne fra Møldrup, Karup og Skelhøje.

Erhvervsrådet ældste og mest prestigefyldte pris, Årsprisen, gik i år til Adibus, og de to indehavere, Henrik Eriksen og Brian Stærk Sørensen, var nok selv de mest overraskede.
”Vi syntes selv, vi var oppe mod to gamle og meget veletablerede virksomheder, mens vi selv kun har 10-11 år bag os. Vi havde end ikke lavet en tale, så vi måtte lige aftale lidt på vej mod scenen,” fortæller Henrik Eriksen.

Adibus har over årene udviklet systemer til elektronisk information til offentlig transport, som ud over information og reklamer også giver selskaberne redskaber til blandt andet passagertælling og overvågning og intern kommunikation. Virksomheden beskæftiger i dag 25 ansatte.

Faktisk er de to stiftere og ejere et umage par, og det har nok været deres styrke i opbygning af Adibus. Henrik Eriksen er den tekniske med ingeniørbaggrund, Brian Stærk Sørensen med baggrund i reklame og marketing.
”Ved siden af, at vi havde andet arbejde, prøvede vi vores idéer af, inden vi to springet. Hele vejen har vi haft for øje, at vi ikke brugte en krone, før vi havde tjent den.

Vi fulgte en vej, og i forløbet åbnede der sig andre døre,” siger Henrik Eriksen.

”Vi kører efter stramme kvalitetskrav. Tingene skal virke, når de kommer ud til kunderne, og vi leverer det, der er aftalt,” supplerer Brian Stærk Sørensen.

Der er en lille pudsig krølle på historien. Henrik Eriksens svigerfar har også modtaget Årsprisen. Torben Sørensen, dengang indehaver af Midtjysk Reservedelslager i Viborg, modtog prisen for 20 år siden på nøjagtig samme dato.

Sidst opdateret: 24.11.2018